אמיר פרלמן מדבר על צ׳י קונג וטאי צ׳י

אמיר פרלמן מדבר על צ׳י קונג וטאי צ׳י

צ'י קונג טאי צ'י ובריאות גוף ונפש אמיר פרלמן מדבר מזוית אישית

מאמ ר זה מביא את החיבור בין תרגול צ'י קונג טאי צ'י ובריאות גוף נפש, מנקודת מבט של מתרגל ותיק. מה משמעות התרגול עבורי ואיך המדיטציות הצ'י קונג והטאי צ'י מצאו חלק בשגרת היום שלי.

רוב חיי חיפשתי לסלול את הדרך פנימה, שאפתי להכרות אינטימית עם נשמתי, ועולמי הפנימי היה המקום בו האמנתי שאוכל לגלות למה אני פה? מה המשמעות של חיי ומה משמעות החיים בכלל.

בין הכלים שמצאתי בדרך צ'י קונג וטאי צ'י היו בין המשמעותיים ביותר. בעולם הצ'י קונג התודעתי המדיטציות או כפי שהסינים מכנים מיומנות פנימית ניי גונג. זהו לימוד שכל עניינו חיבור לתעצומות הנפש שיעזרו לכל אדם להכיר את עצמו האמיתי או כפי שהסינים מכנים זאת Yuan Self. ולימוד זה סלל עבורי את הדרך פנימה.

זוהי מיומנות נרכשת שאינה מובנת מאליה כלל! וככל מיומנות נרכשת בכדי להגיע למיומנות גבוהה (זוהי למעשה המשמעות המילולית של גונג פו). אנו נדרשים לתרגול רב, חשיבה , בחינה עצמית ובדרך כלל גם הדרכה ממורה מיומן.

המורים שפגשתי בדרך כללו את ימימה ששיטתה נלמדת היום ברחבי הארץ, מאסאר וון שויו, מאסטר יאנג ג'ווינג מינג, פרופ׳ ג'והנסון. כולם כל אחד בדרכו היו אבן דרך בשביל המוביל אותי בסופו של דבר להבנה פנימית.

תרגול צ'י קונג וטאי צ'י זה עבורי כלי, המטרה היא האיחוד של האדם והטבע, למה זה חשוב? ההבנה הדאואיסטית שלאו תזה המופלא מביא בין השורות של ספרו הדאו דה ג'ינג היא שככל שהאדם מתרחק מהטבע הוא מתרחק מעצמו.

גם צ'אנג סאן פנג האיש המופלא שהביא לעולם את אמנות הטאי צ'י צ'ואן מסיים את הנחיותיו לתרגול נכון באמירה מעניינת. לאחר סדרת הנחיות הנוגעות למנח הגוף, הנחיה של התנועה דרך התודעה המובילה אנרגיה. דגשים לדרכי השתרשות נכונה ועוד. הומסיים באמירה בכל הווייתך תפתח את עצמך ומצא את חייך האמיתיים.

אמירה מופלאה זו רק למעשה מלמדת כי התרגול שעבורי הוא דרך חיים, דרך לחיים בריאים, דרך לחיבור פנימה אינו מקודש כשלעצמו. הערך המקודש הוא חיים שיש בהם משמעות ואת המשמעות הזו התרגול עוזר למצוא.

צ'י קונג טאי צ'י ובריאות גוף נפש איך זה עובד?

איך תרגול צ'י קונג מועיל לבריאות בגוף ונפש? האמת שהתשובה פשוטה. גוף בריא הוא בית שנעים לשכון בו, הרב חיים זצ״ל המכונה החלבן כותב בספרו יחד לבבנו כי ״אל לנו לחשוב שרק בפעולות אציליות הנפש מתעלה כי הגוף הוא המכון לנשמה..״ הרמב״ם גדול רופאי ישראל מסביר בשמונה פרקים לרמב״ם כי חולי הגוף לא ישיגו דבר מהשכלים העליונים. מדוע?

משום שגוף כואב, בריאות לקויה מרוקנת את האדם אנרגטית וגוף בריא וחזק מסייע לאדם אם רק יכוון ליבו לכך, לבניה עצמית וגילוי עצמי. עבורי זה הקסם שבתרגול צ'י קונג וטאי צ'י, עבורי זו דרך לגילוי עצמי דרך להשכין שלום בין גוף לנפש

ניי גונג
צ'י קונג טאי צ'י ניי גונג ובריאות גוף ונפש

מידי שנה בחודש פברואר מתקיימת סדנת ניי גונג במדבר

אם נושא זה קרוב לליבכם ואתם רוצים ללמוד מיומנות פנימית Nei Gong ולחוות מדיטציות מעולם הצ'י קונג, להבין הלכה למעשה בין צ'י קונג טאי צ'י ובריאות גוף נפש. אנו מזמינים אתכם להכיר מקרוב ולחוות על עצמכם טכניקות העוסקות בעבודה תודעתית ממסורת הדאויזם. בסדנה המוקדשת בדיוק לשם כך חמישה ימים במדבר בהם נלמד: מדיטציה אמבריונית, המעגל המיקרוקוסמי, שטיפת מח העצמות וטכניקות נוספות מעולם הניי גונג, הפילוסופיה, מבואות הסטוריים ותרגול הלכה למעשה סדנת מדיטציות העולם הצ'י קונג

רפואה סינית אנרגטית וטיפולי גוף נפש

החיבור בין תרגול צ'י קונג ועבודת גוף נפש כמשנה סדורה מתחיל מחווא טו רופא הקיסר שחי כ 200 שנה לפנה״ס בחומרי העשרה באתר זה תוכלו לקרוא על שבעת הרגשות הפטוגניים וסדרת משחק חמש החיות. חווא טו יחד עם הרמב״ם היפוקרטס ואבו נסר אל פרבי כולם מגדולי הרופאים בעת העתיקה ראו את החיבור גוף נפש כגורם ראשון. הרמב״ם כותב״לעולם יקדים הרופא רפואת הנפש לרפואת הגוף״ היפוקרטס כותה״ יותר חשוב לדעת מי האדם שיש לו מחלה מאשר איזו מחלה יש לאדם״. מכתביהם  ניכר כי המודעות ליחסי הגומלין בין גוף לנפש הייתה חלק מתפיסת עולמם. כדי להכיר טוב יותר את הקשר גוף נפש אנו מביאים עבורכם סרטון בו אמירמעביר שיעור אונליין על משנתו של חווא טו.

דילוג לתוכן